Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Gulasz wołowy, Węgierska faszerowana kapusta, Dynia z przyprawami gotowana na parze
4 porcje 50 minut
Pomysł na 3 dania na raz
Pobierz przepis
Składniki
- Gulasz wołowy:
- 30 ml oliwy z oliwek
- 800 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli
- 20 g ząbków czosnku
- 100 g czerwonej papryki
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 100 ml białego wina
- 500 ml wywaru wołowego
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 łyżeczka oregano
- Węgierska faszerowana kapusta
- 300 g mielonej wieprzowiny
- 1 jajko
- 2 łyżeczki papryki
- 20 g ryżu, moczonego w wodzie przez ok. 30 min (opcjonalnie)
- 10 g ząbków czosnku
- 1/2 łyżeczki soli
- 500 g liści kapusty, namoczonych we wrzątku
- Dynia z przyprawami gotowana na parze
- 500 g dyni, pokrojonej w kostkę
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki papryki
- 30 ml oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 300 g wieprzowiny, 1 jajko, 2 łyżeczki papryki, 20 g ryżu, 10 g czosnku oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do miski. Mięso zawiń w liście kapusty, a następnie umieść w zestawie do gotowania na parze.
- Na tacce zestawu do gotowania na parze umieść dynię. Przypraw 1/2 łyżeczką pieprzu, 1/2 łyżeczką gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczką papryki, 30 ml oliwy z oliwek oraz 1/2 łyżeczką soli.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 30 ml oliwy z oliwek, 100 g cebuli, 20 g czosnku oraz 100 g papryki czerwonej. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Dodaj 800 g wołowiny oraz 100 ml białego wina. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 50 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki papryki, 500 ml wywaru wołowego, 1/2 łyżeczki kminku oraz 1 łyżeczkę oregano. Na kielichu umieść zestaw do gotowania na parze.
- Duś.
- Duś.
- Gotowe do podania! Smacznego!