Gulasz wołowo-ziemniaczany


4 porcje 1 godzina 30 minut

Bardzo popularne danie w Chinach - gulasz wołowy z ziemniakami występuje w wielu różnych wersjach w restauracjach i gospodarstwach domowych w całym kraju.

Pobierz przepis

Składniki

  • 1 brązowa cebula, obrana i posiekana
  • 1 ząbek czosnku, obrany i posiekany
  • 1 marchew, obrana i pokrojona
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 50 ml czerwonego wina
  • 500 g wołowiny (karczek lub biodrówka), pokrojonej w kostkę
  • 1 duży ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
  • sól

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść wszystkie składniki do kielicha do gotowania.
  3. Ugotuj.
  4. Duś.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®