Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Gulasz po węgiersku z makaronem
4 porcje 1 godzina 10 minut
Węgierski gulasz wołowy z makaronem
Pobierz przepis
Składniki
- 120 g cebuli
- 100 g czerwonej papryki
- 20 g ząbków czosnku
- 50 ml oliwy z oliwek
- 80 g koncentratu pomidorowego
- 200 g bekonu, cienko pokrojonego
- 1000 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1 liść laurowy
- 500 ml wywaru wołowego
- 100 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 200 g makaronu
- 1500 ml wody
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 120 g cebuli, 100 g papryki, 20 g czosnku oraz 50 ml oliwy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij na dno szpatułką.
- Smaż saute.
- Dodaj 80 g koncentratu pomidorowego, 200 g boczku, 1000 g wołowiny, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę kminku, 1 liść laurowy oraz 500 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Duś.
- Dodaj 100 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Całość przełóż do miski i odstaw na bok.
- Wyczyść kielich do gotowania.
- Umieść 1500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 200 g makaronu. Wymieszaj szpatułką i zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Odcedź makaron. Podawaj z resztą przygotowanego gulaszu. Smacznego!