Gulasz po węgiersku z makaronem


4 porcje 1 godzina 10 minut

Węgierski gulasz wołowy z makaronem

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g cebuli
  • 100 g czerwonej papryki
  • 20 g ząbków czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 200 g bekonu, cienko pokrojonego
  • 1000 g wołowiny, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 liść laurowy
  • 500 ml wywaru wołowego
  • 100 g kwaśnej śmietany 12% lub 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 200 g makaronu
  • 1500 ml wody

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 120 g cebuli, 100 g papryki, 20 g czosnku oraz 50 ml oliwy. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij na dno szpatułką.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 80 g koncentratu pomidorowego, 200 g boczku, 1000 g wołowiny, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczkę kminku, 1 liść laurowy oraz 500 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Duś.
  9. Dodaj 100 g śmietany, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Duś.
  11. Całość przełóż do miski i odstaw na bok.
  12. Wyczyść kielich do gotowania.
  13. Umieść 1500 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  14. Ugotuj.
  15. Dodaj 200 g makaronu. Wymieszaj szpatułką i zamknij pokrywę kielicha.
  16. Ugotuj.
  17. Odcedź makaron. Podawaj z resztą przygotowanego gulaszu. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®