Gulasz jagnięcy


2 porcje 1 godzina 10 minut

Gulasz z jagnięciny z warzywami

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g jagnięciny, pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 100 g selera, pokrojonego na kawałki
  • 150 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
  • 100 ml białego wina
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g mąki
  • 35 oleju roślinnego
  • 700 ml wody
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 35 ml oleju. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Smaż saute.
  4. Dodaj 100 g marchewki, 100 g cebuli, 100 g selera oraz 30 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 500 g jagnięciny, 100 ml wina, 50 g koncentratu pomidorowego oraz 700 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Ugotuj.
  8. Zbierz szumowiny. Dodaj 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki tymianku oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Dodaj 2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Duś.
  12. Wyjmij liść laurowy. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®