Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 500 g jagnięciny, pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 100 g selera, pokrojonego na kawałki
- 150 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 100 ml białego wina
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 30 g mąki
- 35 oleju roślinnego
- 700 ml wody
- 1 liść laurowy
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
- Umieść 35 ml oleju. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 100 g marchewki, 100 g cebuli, 100 g selera oraz 30 g mąki. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 500 g jagnięciny, 100 ml wina, 50 g koncentratu pomidorowego oraz 700 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Zbierz szumowiny. Dodaj 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki tymianku oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Wyjmij liść laurowy. Gotowe do podania! Smacznego!