Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Gruszki w sosie waniliowym
4 porcje 25 min
Fajny przepis na słodki deser z Kohersen Mycook.
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g soczystych, dojrzałych gruszek
- 60 g cukru
- 600 ml wody
- 1 żółtko
- 1 jajko
- 10 g mąki ziemniaczanej
- 40 g cukru
- 100 ml mleka
- 0,5 laski sproszkowanej wanilii lub cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
Przygotowanie
- Gruszki obrać ze skórki, podzielić na połówki, wydrążyć gniazda z nasionami. Do naczynia głównego wlać 600 ml wody, na misy do gotowania na parze ułożyć gruszki, posypać je cukrem.
- Uparowane gruszki odstawić do wystudzenia.
- Pozostawić w naczyniu głównym 50 ml syropu z gotowania gruszek, dodać mleko, żółtko, jajko, mąkę, wanilię.
- Ostudzić gotowy sos, zimnym sosem zalać gruszki, przybrać konfiturami z truskawek lub poziomek.