Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Gofry na słodko
6+ porcje 30 min
Nie tylko dla najmłodszych…Takie gofry to smaczna baza do owoców z bitą śmietaną lub kremem czekoladowym…
Pobierz przepis
Składniki
- 320 g mąki pszennej
- 400 ml mleka
- 50 ml wody gazowanej
- 1 łyżka stołowa cukru pudru
- 2 jaja ( oddzielić żółtka od białek )
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego ( do smarowania gofrownicy )
Przygotowanie
- W naczyniu założyć motylek. Wbić białka z jajek i ubić na pianę - 1 minuta, prędkość 4. Ubite białka przełożyć do szklanej miski.
- Do naczynia z motylkiem dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać ze sobą - 1 minuta, prędkość 3.
- Przelać do szklanej miski z białkiem i wymieszać drewnianą łyżką na jednolite ciasto.
- Ciasto pozostawić na 15 minut aby odpoczęło.
- Ciasto nakładać na rozgrzana gofrownicę. Piec gofry około 4 min lub czas podany w urządzeniu ( w zależności od gofrownicy i jej temperatury).
- Gotowe gofry studzić na blaszce lub metalowej kratownicy.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.