Gazpacho


5 porcje 20 minut

Zupa typu chłodnik w stylu meksykańskim. Podawaj schłodzone z pomidorkami koktajlowymi i posiekaną cebulką, z dodatkiem kilku kropel oliwy

Pobierz przepis

Składniki

  • 650 g świeżych pomidorów, bez pestek
  • 50 g czerwonej papryki
  • 50 g zielonej papryki
  • 60 g cebuli, obranej i pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g ogórka
  • 90 ml oliwy z oliwek
  • 150-200 ml wody
  • 90 ml octu jabłkowego z cydru lub 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
  • 70 g bułki tartej
  • 1 ząbek obranego czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/2-1 łyżeczki cukru
  • szczypta chili (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem przypraw.
  2. Posiekaj.
  3. Dodaj wszystkie przyprawy.
  4. Wymieszaj.
  5. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®