Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Gazpacho
5 porcje 20 minut
Zupa typu chłodnik w stylu meksykańskim. Podawaj schłodzone z pomidorkami koktajlowymi i posiekaną cebulką, z dodatkiem kilku kropel oliwy
Pobierz przepis
Składniki
- 650 g świeżych pomidorów, bez pestek
- 50 g czerwonej papryki
- 50 g zielonej papryki
- 60 g cebuli, obranej i pokrojonej w ćwiartki
- 150 g ogórka
- 90 ml oliwy z oliwek
- 150-200 ml wody
- 90 ml octu jabłkowego z cydru lub 2 łyżki soku z limonki lub cytryny
- 70 g bułki tartej
- 1 ząbek obranego czosnku
- 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/2-1 łyżeczki cukru
- szczypta chili (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem przypraw.
- Posiekaj.
- Dodaj wszystkie przyprawy.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!