Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 500 g mąki
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- 1 ½ łyżeczki suszonych drożdży instant
- 30 ml oliwy z oliwek
- 300 ml wody, ciepłej, dodatkowa ilość do podlewania
- 1 łyżeczka drobnej soli
- 30 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- 2 łyżki świeżych liści rozmarynu, posiekanych
- 1 łyżeczka grubej soli morskiej
Przygotowanie
- Lekko naoliw dużą miskę i duży kawałek folii spożywczej, a następnie odstaw na bok.
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 500 g mąki, 1 łyżeczkę cukru, 1 ½ łyżeczki suszonych drożdży instant, 30 g oliwy z oliwek, 300 ml wody i 1 łyżeczkę drobnej soli.
- Wyrabiaj ciasto.
- Przełóż ciasto do naoliwionej miski, przykryj przygotowaną folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (ok. 1-2 godziny).
- Pod koniec czasu wyrastania posmaruj olejem dużą blachę do pieczenia i odstaw na bok.
- Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze za pomocą naoliwionej szpatułki i pozostaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 220°C.
- Używając naoliwionych opuszków palców, zrób wgłębienia na całym wyrośniętym cieście i wciśnij w nie połówki pomidorów przeciętą stroną do góry. Posyp równomiernie igiełkami rozmarynu, grubą solą i dodatkową wodą, a następnie skrop oliwą z oliwek.
- Włóż ciasto do piekarnika i piecz 20 minut (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!