Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 1 jajko, ubite
- 1 żółtko
- 20 ml mleka
- 50 g sera parmezan lub pecorino
- 50 g masła
- 50 g boczku włoskiego, np. pancetty, pokrojonego w kostkę
- 120 g makaronu fettuccine (lub innego makaronu)
- 1 l wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania. Umieść 50 g sera. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Całość przełóż do dużej miski i odstaw na bok. W kielichu umieść jajko, żółtko i 20 ml mleka.
- Posiekaj.
- Przełóż do miski z serem. W kielichu umieść 50 g masła i 50 g pancetty.
- Wymieszaj.
- Przełóż do miski z serem i mieszanką jajeczną. Wyczyść kielich do gotowania. W kielichu umieść 1 l wody. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 120 g makaronu fettuccine I wymieszaj szpatułką. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- "Odcedź ugotowany makaron. Wyczyść kielich do gotowania. W kielichu umieść ugotowany makaron, wcześniej przygotowaną mieszankę, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania! Smacznego!