Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Fasolka szparagowa z bekonem
2 porcje 10 minut
Pikantna fasolka szparagowa smażona z boczkiem
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g fasolki szparagowej, pokrojonej na pół
- 100 g boczku, pokrojonego w kostkę
- 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
- 30 ml oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
- 50 ml wody
- 1/2 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżeczka octu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze saute w kielichu.
- Umieść 100 g boczku, 100 g cebuli oraz 30 ml oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g fasolki szparagowej, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę octu, 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę musztardy.
- Smaż saute.
- W misce umieść 1/2 łyżeczki skrobi oraz 50 ml wody. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wlej do kielicha. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania. Smacznego!