Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Duszona czerwona kapusta
3 porcje 10 minut
Tradycyjne niemieckie danie na bazie czerwonej kapusty
Pobierz przepis
Składniki
- "50 g masła
- 200 g jabłka, pokrojonego na kawałki
- 160 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 400 g czerwonej kapusty, poszatkowanej
- 100 ml octu jabłkowego
- 50 ml soku jabłkowego
- 1/2 łyżeczki proszku z goździków
- 1 liść laurowy
- 1/2 łyżeczki jałowca
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu"
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania. Włóż do kielicha 50 g masła i 160 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 400 g pokrojonej czerwonej kapusty. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 200 g pokrojonych jabłek, 100 ml octu jabłkowego, 50 ml soku jabłkowego, 1/2 łyżeczki proszku z goździków, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki jałowca, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Gotowe do podania! Smacznego!