Duszona czerwona kapusta


3 porcje 10 minut

Tradycyjne niemieckie danie na bazie czerwonej kapusty

Pobierz przepis

Składniki

  • "50 g masła
  • 200 g jabłka, pokrojonego na kawałki
  • 160 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 400 g czerwonej kapusty, poszatkowanej
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 50 ml soku jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki proszku z goździków
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki jałowca
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu"

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania. Włóż do kielicha 50 g masła i 160 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  2. Smaż saute.
  3. Dodaj 400 g pokrojonej czerwonej kapusty. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 200 g pokrojonych jabłek, 100 ml octu jabłkowego, 50 ml soku jabłkowego, 1/2 łyżeczki proszku z goździków, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki jałowca, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  6. Smaż saute.
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®