Dukkah


6+ porcje 20 minut

Egipska mieszanka przypraw

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g nasion sezamu
  • 100 g orzechów laskowych/migdałów lub ich mieszanki
  • 30g nasion kminku
  • 50 g nasion kolendry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka suszonej mięty lub tymianku"

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż nasiona i orzechy.
  3. Wymieszaj.
  4. Zdejmij pokrywę kielicha i pozostaw do ostygnięcia na około 10 minut, a następnie posól. Dodaj pieprz i zioła.
  5. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Przechowuj w szczelnym kielichu w lodówce. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®