Drożdżowe placki ziemniaczane


2 porcje 10 minut

Niemieckie racuchy z dodatkiem ziemniaków

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 jajka
  • 50 g rodzynek
  • 300 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju roślinnego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 500 g ziemniaków, 100 g cukru, 1 łyżeczkę drożdży, 1 łyżeczkę soli, 3 jajka, 50 g rodzynek, 300 g mąki, 100 ml mleka oraz 50 ml oleju roślinnego. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Posiekaj.
  5. Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z dwóch stron do zarumienienia. Ciasta wystarczy na 8 - 10 porcji.
  6. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®