Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Drożdżowe placki ziemniaczane
2 porcje 10 minut
Niemieckie racuchy z dodatkiem ziemniaków
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka drożdży
- 1 łyżeczka soli
- 3 jajka
- 50 g rodzynek
- 300 g mąki
- 100 ml mleka
- 50 ml oleju roślinnego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 500 g ziemniaków, 100 g cukru, 1 łyżeczkę drożdży, 1 łyżeczkę soli, 3 jajka, 50 g rodzynek, 300 g mąki, 100 ml mleka oraz 50 ml oleju roślinnego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Posiekaj.
- Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię i smaż z dwóch stron do zarumienienia. Ciasta wystarczy na 8 - 10 porcji.
- Gotowe do podania. Smacznego!