Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Dressing z awokado
2 porcje 15 minut
Dodatek do słonych przekąsek, pieczywa, surowych warzyw
Pobierz przepis
Składniki
- 6 gałązek świeżej kolendry, same łodygi i liście, pokrój na trzy części
- 1 ząbek czosnku
- 1 awokado, sam miąższ
- 100 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 2 łyżki oleju (np. z awokado)
- 40-50 ml soku z cytryny
- 1/4-1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1/4 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 6 gałązek kolendry i 1 ząbek czosnku w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj wszystkie pozostałe składniki.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Posiekaj.
- Gotowe do podania! Smacznego!