Dressing z awokado


2 porcje 15 minut

Dodatek do słonych przekąsek, pieczywa, surowych warzyw

Pobierz przepis

Składniki

  • 6 gałązek świeżej kolendry, same łodygi i liście, pokrój na trzy części
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 awokado, sam miąższ
  • 100 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 łyżki oleju (np. z awokado)
  • 40-50 ml soku z cytryny
  • 1/4-1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1/4 łyżeczka mielonego pieprzu czarnego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 6 gałązek kolendry i 1 ząbek czosnku w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj wszystkie pozostałe składniki.
  6. Posiekaj.
  7. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  8. Posiekaj.
  9. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®