Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Dip sezamowy na bazie hummusu
6+ porcje 3 minuty 10 sekund
Dodatek do pieczywa i słonych przekąsek
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g ciecierzycy z puszki, odsączonej
- 60 ml oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
- 1 ząbek czosnku, obrany
- sól do smaku
- 1/2 łyżeczki kminku w proszku
- 5 kropli oleju sezamowego
- 1 łyżka naturalnego jogurtu greckiego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż 400 g ciecierzycy i sok z cytryny.
- Posiekaj.
- Dodaj czosnek i oliwę z oliwek
- Posiekaj.
- Dodaj sól, kminek i olej sezamowy.
- Wymieszaj.
- Dodaj jogurt grecki.
- Wymieszaj.
- Gotowe do podania. Smacznego!