Dip sezamowy na bazie hummusu


6+ porcje 3 minuty 10 sekund

Dodatek do pieczywa i słonych przekąsek

Pobierz przepis

Składniki

  • 400 g ciecierzycy z puszki, odsączonej
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 ząbek czosnku, obrany
  • sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki kminku w proszku
  • 5 kropli oleju sezamowego
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu greckiego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Włóż 400 g ciecierzycy i sok z cytryny.
  3. Posiekaj.
  4. Dodaj czosnek i oliwę z oliwek
  5. Posiekaj.
  6. Dodaj sól, kminek i olej sezamowy.
  7. Wymieszaj.
  8. Dodaj jogurt grecki.
  9. Wymieszaj.
  10. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®