Czekoladowa tarta jajeczna


6+ porcje 40 minut

Słodki deser

Pobierz przepis

Składniki

  • 10 g mleka skondensowanego
  • 120 ml mleka
  • 120 g śmietanki 30%
  • 35 g cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 25 g czarnej czekolady, miękkiej
  • 12 gotowych foremek do tart

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść w kielichu do gotowania 120 ml mleka, 120 g śmietanki, 35 g cukru pudru, 10 g mleka skondensowanego, 25 g miękkiej czekolady.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 1 żółtko.
  5. Wymieszaj.
  6. Dodaj 1 żółtko.
  7. Wymieszaj.
  8. Dodaj 1 żółtko.
  9. Wymieszaj.
  10. Dodaj 1 żółtko.
  11. Wymieszaj.
  12. Wlej masę do przygotowanych foremek do tarty, jedną po drugiej, włóż do piekarnika i piecz 25-30 minut w 180℃ (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  13. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®