Confit z piersi z kurczaka


2 porcje 1 godzina 30 minut

Francuski przepis na idealnie miękkie mięso z kurczaka

Pobierz przepis

Składniki

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 1000 ml oleju z kaczki
  • 1 g soli
  • 1 g pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 laska cynamonu
  • 20 g sosu z czarnego pieprzu

Przygotowanie

  1. W misce umieść pierś z kurczaka, 1 g soli, 1 g pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Umieść 1000 ml oleju z kaczki, 2 liście laurowe, 2 gwiazdki anyżu oraz laskę cynamonu. Zamknij pokrywę kielicha.
  4. Ugotuj.
  5. Dodaj 200 g kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Ugotuj.
  7. Pierś z kurczaka przełóż do miski.
  8. Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Ugotuj.
  10. Pierś z kurczaka polej sosem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®