Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Confit z piersi z kurczaka
2 porcje 1 godzina 30 minut
Francuski przepis na idealnie miękkie mięso z kurczaka
Pobierz przepis
Składniki
- 200 g piersi z kurczaka
- 1000 ml oleju z kaczki
- 1 g soli
- 1 g pieprzu
- 2 liście laurowe
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 20 g sosu z czarnego pieprzu
Przygotowanie
- W misce umieść pierś z kurczaka, 1 g soli, 1 g pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 1000 ml oleju z kaczki, 2 liście laurowe, 2 gwiazdki anyżu oraz laskę cynamonu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Dodaj 200 g kurczaka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Pierś z kurczaka przełóż do miski.
- Wyczyść i wysusz kielich do gotowania. Umieść 20 g sosu z czarnego pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugotuj.
- Pierś z kurczaka polej sosem. Smacznego!