Ciasto jogurtowe


4 porcje 10 minut + 30 minut

Lekkie i puszyste ciasto na bazie jogurtu z aromatem cytryny

Pobierz przepis

Składniki

  • 30 g cukru pudru
  • 6 jajek, oddzielając żółtka od białek
  • 400 g jogurtu
  • 2 łyżki (30 g) mąki
  • 6 kropli soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania (na ostrzu wielofunkcyjnym).
  2. Przygotowane białka, 15 g cukru pudru i 3 krople soku z cytryny umieść w kielichu do gotowania.
  3. Zmiksuj.
  4. Dodaj 6 żółtek, 400 g jogurtu, 30 g mąki.
  5. Zmiksuj.
  6. Przelej masę do tortownicy, rozgrzej piekarnik do 170°C i piecz babeczki około 30 minut (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  7. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®