Ciasteczka z kawałkami czekolady


6+ porcje 15 minut + 12 minut

Słodka przekąska z czekoladowymi piegami

Pobierz przepis

Składniki

  • Ciasto na ok. 30 ciastek
  • 125 g miękkiego masła
  • 100 g cukru białego
  • 100 g cukru brązowego
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 jajko
  • 260 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 160 g wiórków czekoladowych

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. Włóż 125 g miękkiego masła, 100 g cukru i 1/2 łyżeczki wanilii.
  4. Zmiksuj.
  5. Dodaj 1 jajko.
  6. Zmiksuj.
  7. Dodaj 260 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
  8. Zmiksuj.
  9. Dodaj 160 g wiórków czekoladowych.
  10. Zmiksuj.
  11. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, następnie nałóż masę do blachy, zostawiając miejsce na wyrośnięcie.
  12. Piecz w piekarniku przez około 10-12 minut, w temperaturze 180°C (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  13. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®