Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasteczka z kawałkami czekolady
6+ porcje 15 minut + 12 minut
Słodka przekąska z czekoladowymi piegami
Pobierz przepis
Składniki
- Ciasto na ok. 30 ciastek
- 125 g miękkiego masła
- 100 g cukru białego
- 100 g cukru brązowego
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 jajko
- 260 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 160 g wiórków czekoladowych
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Włóż 125 g miękkiego masła, 100 g cukru i 1/2 łyżeczki wanilii.
- Zmiksuj.
- Dodaj 1 jajko.
- Zmiksuj.
- Dodaj 260 g mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
- Zmiksuj.
- Dodaj 160 g wiórków czekoladowych.
- Zmiksuj.
- Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, następnie nałóż masę do blachy, zostawiając miejsce na wyrośnięcie.
- Piecz w piekarniku przez około 10-12 minut, w temperaturze 180°C (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania. Smacznego!