Ciasteczka Anzac


6+ porcje 20 minut + 15 minut

Popularne w Australii ciasteczka z płatków owsianych i wiórków kokosowych

Pobierz przepis

Składniki

  • 120 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 65 g syropu z agawy
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100 g płatków owsianych
  • 150 g mąki
  • 50 g cukru
  • 50 g brązowego cukru
  • 60 g wiórków kokosowych

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 160°C i wyłóż 2 blachy papierem do pieczenia.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  3. W kielichu do gotowania umieść 120 g masła i 65 g syropu z agawy.
  4. Wymieszaj.
  5. Dodaj 1 łyżeczkę sody.
  6. Wymieszaj.
  7. Dodaj pozostałe składniki.
  8. Wymieszaj.
  9. Umieść po 1 łyżce masy na blaszce do pieczenia, pozostawiając miejsce na wyrośnięcie i delikatnie dociśnij grzbietem łyżki.
  10. Piecz przez 10-15 minut, w temperaturze 160°C aż będą lekko złote (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
  11. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®