Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Ciasteczka Anzac
6+ porcje 20 minut + 15 minut
Popularne w Australii ciasteczka z płatków owsianych i wiórków kokosowych
Pobierz przepis
Składniki
- 120 g masła, w temperaturze pokojowej
- 65 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 100 g płatków owsianych
- 150 g mąki
- 50 g cukru
- 50 g brązowego cukru
- 60 g wiórków kokosowych
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 160°C i wyłóż 2 blachy papierem do pieczenia.
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- W kielichu do gotowania umieść 120 g masła i 65 g syropu z agawy.
- Wymieszaj.
- Dodaj 1 łyżeczkę sody.
- Wymieszaj.
- Dodaj pozostałe składniki.
- Wymieszaj.
- Umieść po 1 łyżce masy na blaszce do pieczenia, pozostawiając miejsce na wyrośnięcie i delikatnie dociśnij grzbietem łyżki.
- Piecz przez 10-15 minut, w temperaturze 160°C aż będą lekko złote (dostosuj czas pieczenia do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania. Smacznego!