Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 150 g cebuli, posiekanej
- 3 ząbki czosnku, obrane
- 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
- 50 g oliwy z oliwek
- 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
- 300 g pomidorów z puszki
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 200 ml wywaru drobiowego
- 200 ml wody
- 100 g sera mozzarella, pokrojonej w kostkę
- świeże liście bazylii
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 100 g cebuli, 3 ząbki czosnku oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Dodaj 100 g boczku. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
- Smaż saute.
- Dodaj 300 g piersi z kurczaka, 300 g pomidorów z puszki, 1/2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu oraz 200 ml wywaru drobiowego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Dodaj 100 g sera mozzarelli i pozostaw na 5 minut do rozpuszczenia sera.
- Podawaj ze świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego!