Casserole z kurczaka


2 porcje 25 minut

Propozycja na szybki i smaczny obiad

Pobierz przepis

Składniki

  • 150 g cebuli, posiekanej
  • 3 ząbki czosnku, obrane
  • 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 300 g pomidorów z puszki
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 200 ml wywaru drobiowego
  • 200 ml wody
  • 100 g sera mozzarella, pokrojonej w kostkę
  • świeże liście bazylii

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 100 g cebuli, 3 ząbki czosnku oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką na dno kielicha. Dodaj 100 g boczku. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  5. Smaż saute.
  6. Dodaj 300 g piersi z kurczaka, 300 g pomidorów z puszki, 1/2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki pieprzu oraz 200 ml wywaru drobiowego. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Dodaj 100 g sera mozzarelli i pozostaw na 5 minut do rozpuszczenia sera.
  9. Podawaj ze świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®