Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 6 ząbków czosnku, obranych
- 100 g oliwy z oliwek
- 900 g udźca jagnięcego, bez kości, pokrojonego w kostkę 3 cm
- 1 łyżeczka soli
- 3 szczypty pieprzu
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 2 łyżeczki octu
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 liść laurowy
- 100 ml wina białego
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
- Umieść 6 ząbków czosnku oraz 100 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
- Posiekaj.
- Smaż saute.
- Dodaj 900 g jagnięciny, 1 łyżeczkę soli oraz 3 szczypty pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
- Smaż saute.
- Dodaj 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki octu, 1 gałązkę tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 100 ml wina białego. Zamknij pokrywę kielicha.
- Duś.
- Gotowe do podania. Smacznego!