Casserole jagnięce


2 porcje 20 minut

Soczysta jagnięcina w przepysznym sosie

Pobierz przepis

Składniki

  • 6 ząbków czosnku, obranych
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 900 g udźca jagnięcego, bez kości, pokrojonego w kostkę 3 cm
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 szczypty pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki octu
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 liść laurowy
  • 100 ml wina białego

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 6 ząbków czosnku oraz 100 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 900 g jagnięciny, 1 łyżeczkę soli oraz 3 szczypty pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki octu, 1 gałązkę tymianku, 1/2 łyżeczki suszonego oregano oraz 1 liść laurowy. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Wymieszaj.
  9. Dodaj 100 ml wina białego. Zamknij pokrywę kielicha.
  10. Duś.
  11. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®