Carbonara z tagliatelle


2 porcje 35 minut

Kremowa carbonara z makaronem tagliatelle

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g boczku
  • 25 g cebuli
  • 3 żółtka jaj
  • 30 ml mleka
  • 150 g makaronu tagliatelle
  • 1000 ml wody
  • 1/2 łyżeczki sera w proszku
  • 50 g miękkiego masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło saute w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 1000 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugotuj.
  4. Dodaj 150 g makaronu. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Ugotuj.
  6. Odcedź makaron i przełóż do miski. Wylej wodę.
  7. Wyczyść kielich do gotowania.
  8. Umieść 50 g masła, 50 g boczku oraz 25 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Smaż saute.
  10. Dodaj makaron, 1/2 łyżeczki sera, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  11. Wymieszaj.
  12. W miseczce umieść 3 żółtka oraz 30 ml mleka. Całość dokładnie wymieszaj i wlej do kielicha.
  13. Wymieszaj.
  14. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®