Burrito z wołowiną


3 porcje 10 minut

Meksykańskie burrito z wołowiną

Pobierz przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g ząbków czosnku
  • 120 g cebuli
  • 3 placki do tortilli
  • 50 g masła
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 100 g czarnej fasoli z puszki
  • 200 g sałaty, pokrojonej w plastry
  • 50 g sera żółtego, tartego
  • 300 g ugotowanego ryżu
  • 10 g sosu Chipotle lub innego ostrego sosu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 50 g masła, 10 g czosnku oraz 120 g cebuli. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 500 g wołowiny, 50 g koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżeczkę pieprzu cayenne, 10 g sosu Chipotle, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Smaż saute.
  7. Na tortilli rozłóż część mięsa, dodaj kukurydzę, fasolę, sałatę, tarty ser żółty oraz ugotowany ryż i zwiń w burrito. Całość powtórz dla wszystkich tortilli.
  8. Serwuj na zimno lub piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez ok. 5 minut. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®