Budyń waniliowy z karmelizowanym rabarbarem


4 porcje 15 min

Sezonowa wersja popularnej słodkości.

Pobierz przepis

Składniki

  • 6 żółtek z jaj
  • 600 ml mleka
  • 70 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 80 g mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • + karmelizowany rabarbar: 3 łodygi rabarbaru pokrojone w małe romby, 3 łyżki cukru, 2 łyżki masła

Przygotowanie

  1. W naczyniu głównym założyć motylek, Wszystkie składniki umieścić w robocie i włączyć parametry. Temperatura 100, czas 6 minut, prędkość 1.
  2. W międzyczasie przygotować rabarbar – na patelni rozpuścić cukier. Gdy będzie miał kolor bursztynowy , dodać masło i wrzucić kawałki rabarbaru. Obsmażyć w karmelu przez około 1 minutę uważając aby go nie przypalić.
  3. Gotowy budyń przełożyć do miseczek i wyłożyć na niego gotowy rabarbar.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®