Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Budyń waniliowy z karmelizowanym rabarbarem
4 porcje 15 min
Sezonowa wersja popularnej słodkości.
Pobierz przepis
Składniki
- 6 żółtek z jaj
- 600 ml mleka
- 70 g cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 80 g mąki ziemniaczanej
- szczypta soli
- + karmelizowany rabarbar: 3 łodygi rabarbaru pokrojone w małe romby, 3 łyżki cukru, 2 łyżki masła
Przygotowanie
- W naczyniu głównym założyć motylek, Wszystkie składniki umieścić w robocie i włączyć parametry. Temperatura 100, czas 6 minut, prędkość 1.
- W międzyczasie przygotować rabarbar – na patelni rozpuścić cukier. Gdy będzie miał kolor bursztynowy , dodać masło i wrzucić kawałki rabarbaru. Obsmażyć w karmelu przez około 1 minutę uważając aby go nie przypalić.
- Gotowy budyń przełożyć do miseczek i wyłożyć na niego gotowy rabarbar.