Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bułki do hot dogów
2 porcje 3 godziny
Pieczywo idealnie nadające się do domowych hot dogów
Pobierz przepis
Składniki
- 500 g mąki
- 120 ml mleka, w temperaturze pokojowej
- 180 ml wody
- 5 g suszonych drożdży
- 1 łyżeczka soli
- 15 g cukru
- 1 jajko
- 40 g masła, w temperaturze pokojowej
- jajko do posmarowania pieczywa
Przygotowanie
- Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- "Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta w kielichu do gotowania. Umieść 120 ml mleka, 180 ml wody i 5 g suszonych drożdży. Zamknij pokrywę kielicha.
- Wymieszaj.
- Dodaj 500 g mąki, 1 łyżeczkę soli, 15 g cukru i 1 jajko. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Dodaj 40 g masła. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Przełóż ciasto do dużej miski i przykryj folią spożywczą, pozostaw do wyrośnięcia na około 1 godzinę, aż podwoi objętość.
- Podziel ciasto na 10-12 porcji, rozwałkuj na płaskie owalne kształty, a następnie zroluj w długie paski.
- Umieść je na blasze do pieczenia, przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na kolejną godzinę.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem, a następnie piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180℃ przez 30 minut.
- Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia. Smacznego!