Bułeczki bananowe


2 porcje 1 godzina 30 minut

Bułeczki z musem bananowym w stylu japońskim

Pobierz przepis

Składniki

  • 300 g mąki
  • 200 g banana, rozgniecionego
  • 30 g cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 30 g masła
  • 1 łyżeczka drożdży
  • 75 ml mleka
  • 1 łyżeczka białego sezamu

Przygotowanie

  1. Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta.
  2. Umieść 300 g mąki, 200 g rozgniecionego banana, 30 g cukru, 1/2 łyżeczki soli, 30 g masła, 1 łyżeczkę drożdży oraz 75 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Ugniataj.
  4. Wyrastanie.
  5. Ciasto przełóż na blat roboczy posypany mąką, a następnie podziel ciasto na mniejsze kawałki, po 50 g każdy. Uformuj z nich kulki, a następnie wyłóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj całość ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut.
  6. Całość posyp sezamem i piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez około 25 minut.
  7. Pozostaw do wystudzenia, a następnie podawaj. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®