Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bułeczki bananowe
2 porcje 1 godzina 30 minut
Bułeczki z musem bananowym w stylu japońskim
Pobierz przepis
Składniki
- 300 g mąki
- 200 g banana, rozgniecionego
- 30 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 g masła
- 1 łyżeczka drożdży
- 75 ml mleka
- 1 łyżeczka białego sezamu
Przygotowanie
- Zamocuj łopatkę do wyrabiania ciasta.
- Umieść 300 g mąki, 200 g rozgniecionego banana, 30 g cukru, 1/2 łyżeczki soli, 30 g masła, 1 łyżeczkę drożdży oraz 75 ml mleka. Zamknij pokrywę kielicha.
- Ugniataj.
- Wyrastanie.
- Ciasto przełóż na blat roboczy posypany mąką, a następnie podziel ciasto na mniejsze kawałki, po 50 g każdy. Uformuj z nich kulki, a następnie wyłóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryj całość ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut.
- Całość posyp sezamem i piecz w piekarniku w temperaturze 180℃ przez około 25 minut.
- Pozostaw do wystudzenia, a następnie podawaj. Smacznego!