Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Brownie karmelowe
2 porcje 15 minut + 20 minut
Łatwy do zrobienia i bardzo popularny deser (porcja do małej blaszki, można podwoić składniki)
Pobierz przepis
Składniki
- 3 jajka
- 110 g masła
- 30 g kakao w proszku
- 80 g cukru pudru
- 100 g mąki
- 8 ciasteczek karmelowych lub innych
- 200 g czekolady (1 tabliczka gorzkiej, 1 tabliczka mlecznej)
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść 200 g czekolady i 110 g masła w kielichu do gotowania.
- Wymieszaj.
- Dodaj 3 jajka i 80 g cukru.
- Zmiksuj.
- Dodaj 100 g mąki i 30 g kakao w proszku.
- Zmiksuj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, wyłóż blachę papierem do pieczenia, wlej masę do blachy, a następnie ułóż kolejno ciasteczka karmelowe.
- Rozgrzej piekarnik do 170°, włóż blachę do piekarnika i piecz 20 minut w 170° (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
- Gotowe do podania! Smacznego!