Brownie karmelowe


2 porcje 15 minut + 20 minut

Łatwy do zrobienia i bardzo popularny deser (porcja do małej blaszki, można podwoić składniki)

Pobierz przepis

Składniki

  • 3 jajka
  • 110 g masła
  • 30 g kakao w proszku
  • 80 g cukru pudru
  • 100 g mąki
  • 8 ciasteczek karmelowych lub innych
  • 200 g czekolady (1 tabliczka gorzkiej, 1 tabliczka mlecznej)

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 200 g czekolady i 110 g masła w kielichu do gotowania.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 3 jajka i 80 g cukru.
  5. Zmiksuj.
  6. Dodaj 100 g mąki i 30 g kakao w proszku.
  7. Zmiksuj.
  8. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha, wyłóż blachę papierem do pieczenia, wlej masę do blachy, a następnie ułóż kolejno ciasteczka karmelowe.
  9. Rozgrzej piekarnik do 170°, włóż blachę do piekarnika i piecz 20 minut w 170° (czas pieczenia dostosuj do swojego piekarnika).
  10. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®