Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bezglutenowy sos chlebowy
2 porcje 45 minut
"Doskonały dodatek do dań dla osób z nietolerancją glutenu
Najlepiej spożywać na ciepło
Pobierz przepis
Składniki
- 2 liście laurowe
- 4 ząbki czosnku
- 5 ziaren czarnego pieprzu
- 4 goździki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 600 ml mleka
- 30 g masła, pokrojonego w kostkę
- 700 g selera, obranego, pokrojonego w kostkę (1 cm)
- 2 szczypty mielonego białego pieprzu lub do smaku
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść w kielichu do gotowania 2 liście laurowe, 4 ząbki czosnku, 5 ziaren czarnego pieprzu, 4 goździki, 100 g cebuli i 600 ml mleka.
- Ugotuj.
- Przecedź przez sito do dzbanka i odstaw, wyrzucając zawartość sita.
- Do kielicha do gotowania włóż 30 g masła.
- Wymieszaj.
- Dodaj 700 g selera naciowego i pozostałe mleko z zalewy.
- Wymieszaj.
- Ugotuj.
- Posiekaj.
- Dopraw solą i pieprzem. Gotowe do podania! Smacznego!