Bezglutenowy sos chlebowy


2 porcje 45 minut

"Doskonały dodatek do dań dla osób z nietolerancją glutenu Najlepiej spożywać na ciepło

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 liście laurowe
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 ziaren czarnego pieprzu
  • 4 goździki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 600 ml mleka
  • 30 g masła, pokrojonego w kostkę
  • 700 g selera, obranego, pokrojonego w kostkę (1 cm)
  • 2 szczypty mielonego białego pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść w kielichu do gotowania 2 liście laurowe, 4 ząbki czosnku, 5 ziaren czarnego pieprzu, 4 goździki, 100 g cebuli i 600 ml mleka.
  3. Ugotuj.
  4. Przecedź przez sito do dzbanka i odstaw, wyrzucając zawartość sita.
  5. Do kielicha do gotowania włóż 30 g masła.
  6. Wymieszaj.
  7. Dodaj 700 g selera naciowego i pozostałe mleko z zalewy.
  8. Wymieszaj.
  9. Ugotuj.
  10. Posiekaj.
  11. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®