Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Bezglutenowe brownie z batata
6+ porcje 3 min 45 sek.
Stworzyłam zdrowe ciasto ze słodkiego ziemniaka – batata. Jest to ciasto bezglutenowe i mało słodkie. Jest gęste w środku niczym tradycyjne, czekoladowe brownie…
Pobierz przepis
Składniki
- 1 bardzo dojrzały banan
- 1 jajko
- 50g brązowego cukru trzcinowego
- 90ml oleju rzepakowego ( 1MK )
- 250g puree z batata – 1 duży batat ( ugotowany batat w mleku do miękkości i zblendowany w robocie na gładko )
- 100g mąki kokosowej
- 50g mąki jaglanej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki sosy oczyszczonej
- szczypta soli
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 stopni (z funkcją termoobiegu). Tradycyjną podłużną foremkę wysmaruj masłem i oprósz mąką
- W robocie zmiksuj składniki banana, jajko, cukier
- Wlej olej, dodaj puree z batata, szczyptę soli
- Wsyp mąkę kokosową i jaglaną, proszek i sodę. Wymieszaj całość używając również czarnej łopatki aby składniki były dokładnie wymieszane ze sobą
- Ciasto przełóż do foremki. Piecz 45-50 min