Adwokat


6+ porcje 10 minut

Słodki likier alkoholowy na bazie jajek

Pobierz przepis

Składniki

  • 6 żółtek jaj
  • 250 g cukru pudru
  • 375 g mleka skondensowanego (1 puszka)
  • 125 ml wódki
  • 125 ml brandy
  • ½ łyżeczki wanilii

Przygotowanie

  1. Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania.
  2. Umieść 6 żółtek, 250 g cukru pudru i ½ łyżeczki wanilii w kielichu do gotowania.
  3. Duś.
  4. Dodaj 375 g mleka skondensowanego, 125 ml wódki i 125 ml brandy.
  5. Duś.
  6. Przelej likier do wypłukanej na gorąco, szczelnie zamykanej butelki, pozostawiając kilka centymetrów wolnej przestrzeni u góry.
  7. Przed podaniem należy wstrząsnąć butelką z likierem, a następnie rozlać do kieliszków. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®