Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 6 żółtek jaj
- 250 g cukru pudru
- 375 g mleka skondensowanego (1 puszka)
- 125 ml wódki
- 125 ml brandy
- ½ łyżeczki wanilii
Przygotowanie
- Zamocuj mieszadło motylkowe w kielichu do gotowania.
- Umieść 6 żółtek, 250 g cukru pudru i ½ łyżeczki wanilii w kielichu do gotowania.
- Duś.
- Dodaj 375 g mleka skondensowanego, 125 ml wódki i 125 ml brandy.
- Duś.
- Przelej likier do wypłukanej na gorąco, szczelnie zamykanej butelki, pozostawiając kilka centymetrów wolnej przestrzeni u góry.
- Przed podaniem należy wstrząsnąć butelką z likierem, a następnie rozlać do kieliszków. Gotowe do podania! Smacznego!