Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Łosoś z sałatką z kaszy gryczanej
4 porcje 32 min
Łosoś w towarzystwie kaszy gryczanej, upieczony na parze, aromatyczny i sycący.
Pobierz przepis
Składniki
- Marynata:
- 2 łyżki oleju lnianego
- skórka z jednej limonki
- biały mielony pieprz
- drobno posiekana natka pietruszki lub kolendry
- Kasza
- 2 szklanki kaszy gryczanej
- ½ białej cebuli
- Ząbek czosnku
- 3cm imbiru
- 100g suszonych pomidorów
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
- łyżka sosu sojowego
- łyżka sosu rybnego
- posiekana świeża kolendra
- sól i pieprz
Przygotowanie
- Łososia zamarynuj w składnikach marynaty wymieszanych ze sobą. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
- Ugotuj filety na parze. Do naczynia miksującego wlej wodę ( około 1 litr ).
- Ugotuj kaszę gryczaną na sypko
- W czystym naczyniu głównym rozdrobnij cebulę, czosnek, imbir i suszone pomidory
- Wlej olej rzepakowy i lekko podsmaż składniki .
- Dodaj składniki do ugotowanej kaszy, połącz z posiekaną natką i kolendrą, dopraw sosem sojowym, sosem rybnym, sokiem z limonki – wymieszaj. Podawaj sałatkę z ugotowanym łososiem.