Łosoś z sałatką z kaszy gryczanej


4 porcje 32 min

Łosoś w towarzystwie kaszy gryczanej, upieczony na parze, aromatyczny i sycący.

Pobierz przepis

Składniki

  • Marynata:
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • skórka z jednej limonki
  • biały mielony pieprz
  • drobno posiekana natka pietruszki lub kolendry
  • Kasza
  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • ½ białej cebuli
  • Ząbek czosnku
  • 3cm imbiru
  • 100g suszonych pomidorów
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka sosu rybnego
  • posiekana świeża kolendra
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Łososia zamarynuj w składnikach marynaty wymieszanych ze sobą. Odstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Ugotuj filety na parze. Do naczynia miksującego wlej wodę ( około 1 litr ).
  3. ikona_czas

    30 min

    ikona_obroty

    2

  4. Ugotuj kaszę gryczaną na sypko
  5. W czystym naczyniu głównym rozdrobnij cebulę, czosnek, imbir i suszone pomidory
  6. ikona_czas

    15 sek.

    ikona_obroty

    6

  7. Wlej olej rzepakowy i lekko podsmaż składniki .
  8. ikona_czas

    3 min

    ikona_temperatura

    80

  9. Dodaj składniki do ugotowanej kaszy, połącz z posiekaną natką i kolendrą, dopraw sosem sojowym, sosem rybnym, sokiem z limonki – wymieszaj. Podawaj sałatkę z ugotowanym łososiem.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®