Sorbet z mrożonych owoców leśnych


2 porcje 10 min

Sorbet to nic innego jak mrożony mus z owoców. Przygotowuje się go bardzo szybko, wystarczy tylko mrożone owoce umieścić w kielichu blendera, dosłodzić do smaku miodem lub syropem klonowym, wymieszać i gotowe. Idealny deser w ciepłe wiosenne i letnie dni.

Pobierz przepis

Składniki

  • 250 g mrożonych owoców leśnych (można użyć każdych innych ulubionych mrożonych owoców)
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie

  1. Mrożone owoce wyjąć z zamrażalnika na 4-5 minut. Po tym czasie przełożyć je do kielicha blendera, dodać miód lub syrop klonowy, wlać wodę. Blender gotujący ustawić na opcję sorbet, czas 2 minuty. Gotowy sorbet przekładać do miseczek.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®