Pomidory z sosem wasabi


6+ porcje 5 minut

Pikantna przekąska

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g dojrzałych pomidorów (różne rodzaje), pokrojonych w plastry, połówki i łódeczki
  • 10 gałązek świeżego szczypiorku, pokrojonego na kawałki
  • 4 gałązki świeżej pietruszki, same liście
  • 1 cebula dymka, obrana i pokrojona na ćwiartki
  • 125 g serka mascarpone
  • 100 ml mleka
  • 15 - 20 g pasty wasabi
  • 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki soli
  • kiełki groszku, do przybrania
  • oliwa z oliwek extra virgin do skropienia

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
  2. Umieść szczypiorek, pietruszkę i cebulę dymkę w kielichu do gotowania.
  3. Posiekaj.
  4. Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
  5. Dodaj 125 g mascarpone, 100 ml mleka, wasabi, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu.
  6. Zmiksuj.
  7. Pomidory ułóż dekoracyjnie na półmisku i polej przygotowanym sosem. Gotowe do podania! Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®