Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej

Składniki
- 600 g dojrzałych pomidorów (różne rodzaje), pokrojonych w plastry, połówki i łódeczki
- 10 gałązek świeżego szczypiorku, pokrojonego na kawałki
- 4 gałązki świeżej pietruszki, same liście
- 1 cebula dymka, obrana i pokrojona na ćwiartki
- 125 g serka mascarpone
- 100 ml mleka
- 15 - 20 g pasty wasabi
- 2 szczypty mielonego czarnego pieprzu, 1/2 łyżeczki soli
- kiełki groszku, do przybrania
- oliwa z oliwek extra virgin do skropienia
Przygotowanie
- Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu do gotowania.
- Umieść szczypiorek, pietruszkę i cebulę dymkę w kielichu do gotowania.
- Posiekaj.
- Zgarnij szpatułką ze ścianek na dno kielicha.
- Dodaj 125 g mascarpone, 100 ml mleka, wasabi, ½ łyżeczki soli i 2 szczypty pieprzu.
- Zmiksuj.
- Pomidory ułóż dekoracyjnie na półmisku i polej przygotowanym sosem. Gotowe do podania! Smacznego!