Pesto z jarmużu


4 porcje 3 min

pesto z jarmużu

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g jarmużu
  • ząbek czosnku
  • kostka parmezanu około 30 g
  • 80 ml oliwy extra virgin
  • garść uprażonych płatków migdałów
  • sok z jednej cytryny
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • pomidory koktajlowe

Przygotowanie

  1. Jarmuż należy opłukać, osuszyć i oderwać grube, zdrewniałe łodygi.
  2. Do naczynia głównego dodać kolejno jarmuż, ząbek czosnku, uprażone płatki migdałów, kostkę parmezanu i zalać całość oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, miksować.
  3. ikona_czas

    3 min

    ikona_obroty

    8

  4. Gotowe pesto idealnie pasuje do makaronu penne lub tagliatelle. Podane z pomidorkami koktajlowymi nabiera świeżości. Polecam podać penne z pesto oraz z filetem z kurczaka ugotowanym na parze.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®