Konfitura


6+ porcje 16 min

Zwróć uwagę, że możesz użyć rożnego rodzaju owowców i przygotowywać takie konfitury, na które akurat masz ochotę.

Pobierz przepis

Składniki

  • 800 g jagód (wiśni, czereśni lub innych owoców)
  • 300 g cukru
  • 1 opakowanie cukru żelującego (ilość zalecana przez producenta na opakowaniu)

Przygotowanie

  1. Założyć motylek. Do naczynia głównego włożyć 600 g owoców, cukier, gotować.
  2. ikona_czas

    10 min

    ikona_temperatura

    100

    ikona_obroty

    3

  3. Wyjąć motylek, dodać cukier żelujący. Do koszyczka wsypać pozostałą ilość owoców, wstawić do naczynia głównego.
  4. ikona_czas

    6 min

    ikona_temperatura

    90

    ikona_obroty

    3

  5. Całe owoce wyłożyć do słoiczków, zalać konfiturą, zawekować.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®