Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Konfitura
6+ porcje 16 min
Zwróć uwagę, że możesz użyć rożnego rodzaju owowców i przygotowywać takie konfitury, na które akurat masz ochotę.
Pobierz przepis
Składniki
- 800 g jagód (wiśni, czereśni lub innych owoców)
- 300 g cukru
- 1 opakowanie cukru żelującego (ilość zalecana przez producenta na opakowaniu)
Przygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia głównego włożyć 600 g owoców, cukier, gotować.
- Wyjąć motylek, dodać cukier żelujący. Do koszyczka wsypać pozostałą ilość owoców, wstawić do naczynia głównego.
- Całe owoce wyłożyć do słoiczków, zalać konfiturą, zawekować.