Yorkshire pudding


2 porcje 30 minut

Potrawa kuchni angielskiej

Pobierz przepis

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 300 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 120 g smalcu

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 120 g smalcu. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. W foremkach do babeczek (6 - 8 sztuk) umieść smalec. Piecz w piekarniku w temperaturze 220℃ przez 10 minut.
  5. Umieść 2 jajka, 150 g mąki, 300 ml mleka, 1/2 łyżeczki soli oraz 1/8 łyżeczki pieprzu. Zamknij pokrywę kielicha.
  6. Wymieszaj.
  7. Wyjmij gorące foremki i wlej przygotowane ciasto do 2/3 wysokości. Piecz przez 10 - 12 minut.
  8. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®