Gulasz z wołowiną


2 porcje 2 godziny

Świąteczny gulasz na bazie wołowiny

Pobierz przepis

Składniki

  • 600 g wołowiny, pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 100 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 100 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 30 g oleju roślinnego
  • 100 ml wina czerwonego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 400 g pomidorów w puszce, pokrojonych
  • 300 ml wywaru wołowego
  • 150 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 100 g groszku

Przygotowanie

  1. W misce umieść 600 g wołowiny, 1 łyżeczkę soli oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania na 10 minut.
  2. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  3. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  4. Umieść 100 g cebuli, 2 ząbki czosnku, 100 g selera oraz 30 g oleju. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Posiekaj.
  6. Smaż saute.
  7. Dodaj zamarynowaną wołowinę. Zamknij pokrywę kielicha.
  8. Smaż saute.
  9. Dodaj 100 ml czerwonego wina, 1/2 łyżeczki tymianku oraz 400 g pomidorów w puszce. Zamknij pokrywę kielicha i wyjmij miarkę.
  10. Smaż saute.
  11. Dodaj 300 ml wywaru. Zamknij pokrywę kielicha.
  12. Duś.
  13. Dodaj 150 g marchewki, 150 g ziemniaków oraz 100 g groszku. Zamknij pokrywę kielicha.
  14. Duś.
  15. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®