Pieczona szynka miodowa


2 porcje 1 godzina

Szynka pieczona w miodzie idealna na kanapki

Pobierz przepis

Składniki

  • 1,5 kg szynki
  • 20 g goździków
  • 100 g miodu
  • 100 g brązowego cukru
  • 70 ml mleka
  • 1 cytryna, pokrojona w plastry
  • 1 pomarańcza, pokrojona w plastry
  • chleb do podawania

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  2. Umieść 100 g miodu, 100 g cukru brązowego oraz 70 ml wody. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Wbij w szynkę goździki. Plastry pomarańczy i cytryny umieść na blaszce do pieczenia, a następnie połóż szynkę. Pędzelkiem posmaruj szynkę przygotowanym sosem.
  5. Piecz w piekarniku w temperaturze 170℃ przez 45 minut. Co 15 minut smaruj mięso przygotowanym sosem.
  6. Podawaj z chlebem. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®