Ryż z kurczakiem i warzywami


2 porcje 35 minut

Propozycja na szybki obiad

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 170 g zielonej papryki, pokrojonej w paski
  • 170 g czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 500 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 850 ml wywaru drobiowego
  • szczypta papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 350 g ryżu, namoczonego w wodzie przez 20 minut
  • 100 g groszku

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze saute w kielichu.
  2. Umieść 50 g oliwy z oliwek, posiekany czosnek, 170 g papryki zielonej i czerwonej. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Wymieszaj.
  4. Dodaj 500 g kurczaka, 850 ml wywaru, paprykę słodką, 1 łyżeczkę curry oraz 1/2 łyżeczki soli. Zamknij pokrywę kielicha.
  5. Duś.
  6. Dodaj odcedzony ryż oraz 100 g Duś. groszku. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Wymieszaj.
  9. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®