Hiszpański garnek z białą fasolą i szynką serrano


2 porcje 25 minut

Hiszpańskie danie jednogarnkowe na bazie warzyw z dodatkiem szynki serrano

Pobierz przepis

Składniki

  • 50 g marchewki, pokrojonej w kostke
  • 50 g pora, pokrojonego w plastry
  • 70 g cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 70 g papryki czerwonej, pokrojonej w kostkę
  • 70 g papryki zielonej, pokrojonej w kostkę
  • 100 g pomidorów w puszce
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 70 g szynki serrano, pokrojonej w kostkę
  • 600 g białej fasoli z puszki, odcedzonej
  • 400 ml wody
  • 1 kostka rosołowa
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 30 g boczku wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w plastry

Przygotowanie

  1. Zamocuj ostrze wielofunkcyjne w kielichu.
  2. Umieść 50 g marchewki, 50 g pora, 70 g cebuli, 70 g papryki czerwonej i zielonej, 100 g pomidorów oraz 50 g oliwy z oliwek. Zamknij pokrywę kielicha.
  3. Posiekaj.
  4. Smaż saute.
  5. Dodaj 70 g szynki serrano, 400 ml wody, 1 kostkę rosołową, szczyptę soli i pieprzu, 1 łyżeczkę papryki słodkiej, 30 g boczku i 100 g chorizo.
  6. Umieść 600 g fasoli w koszyczku do gotowania. Całość umieść w kielichu. Zamknij pokrywę kielicha.
  7. Duś.
  8. Wyjmij koszyczek. Umieść fasolę w kielichu. Zamknij pokrywę kielicha.
  9. Duś.
  10. Gotowe do podania. Smacznego!

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®