Masz pytania dotyczące produktów Kohersen®?
Nasi eksperci chętnie rozwieją Twoje wątpliwości
Z telefonów stacjonarnych:
Z telefonów komórkowych:
*koszt połączenia jak za 1 impuls wg taryfy operatora
Poniedziałek - Piątek
9:00 - 17:00
Wolisz pisać? Zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej
Rosołki wołowe / drobiowe / warzywne
6+ porcje 32 min
Ten przepis to alternatywa dla kostek rosołowych. 1 łyżka odpowiada 1 kostce rosołowej.
Pobierz przepis
Składniki
- 400 g mięsa drobiowego lub wołowego
- 110 g selera świeżego
- 40 g pietruszki (korzeń)
- 40 g cebuli
- 50 g marchwi
- 10 g lubczyku
- 1 duży pomidor lub 1 Ł koncentratu pomidorowego
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 Ł szałwi
- 1 Ł rozmarynu
- 200 g soli gruboziarnistej
- 1 liść laurowy
- 1 goździk
- pół miarki Kohersen = 50 g wina czerwonego wytrawnego
- 1 łyżeczka cukru
Przygotowanie
- Pokrojone mięso wrzucić na wirujące noże, miksować.W przypadku gdy chcemy zrobić rosołki warzywne, ten krok pomijamy.
- Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia głównego włożyć wszystkie warzywa, rozdrobnić miksując.
- Dodać sól, mięso (w przypadku gdy chcemy zrobić rosołki warzywne, mięso pomijamy), wino, przyprawy, gotować.
- Ostudzić.
- Miksować.
- Zwiększyć prędkość i dalej mksować.
- Przelać do słoika i zakręcić. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy. UWAGA! 1 pełna łyżeczka odpowiada 1 kostce rosołowej.