Mąka ryżowa


6+ porcje 1 min

W taki sam sposób możesz przygotować mąkę gryczaną, zastąp ryż kaszą gryczaną białą niepaloną.

Pobierz przepis

Składniki

  • ryż biały 250 g

Przygotowanie

  1. Wsypujemy ryż do naczynia. Zalecane: nałożyć papierową chusteczkę na pokrywkę i dopiero po tym założyć miarkę.
  2. ikona_czas

    1 min

    ikona_obroty

    10

  3. Po 1 minucie robimy 15 sekundową przerwę i powtarzamy czynność aż do osiągnięcia konsystencji mąki.

Recenzje klientów

(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Podoba Ci się nasz przepis?
Podziel się opinią

Ocena przepisu

Tytuł recenzji

Twoja recenzja o przepisie

Wypełnij wszystkie wymagane pola

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do Newslettera Kohersen®